header kep

Ajánlatkérés

Miért fontos a tetőfelújítás? – II. rész

Az első részben tisztáztuk a tető funkcióját, és azt a tényt, hogy a jó állapota a ház egészére hatást gyakorol. Arra is kitértünk, hogy sok esetben nem a megromló funkcionalitás az, ami cserére sarkalló tény, hanem az energiatakarékossági szempontok érvényesítése, vagyis tulajdonképpen a felújítás. Viszont arról még nem ejtettünk szót, hogy mik azok az árulkodó jelek, amik egyértelműen a cselekvés felé mutatnak.

Bővebben

Miért fontos a tetőfelújítás? – I. rész

A tetőszerkezet teljes vagy részleges felújításától sokan tartanak, mondván túlságosan sokba kerül, ráadásul nem kis felfordulással jár együtt. Ez legfeljebb csak részben igaz, miközben arról nem érdemes megfeledkezni, hogy a tető mind biztonsági, mind szigetelési, mind esztétikai, mind funkcionális feladatokat is betölt. Vagyis ha meggyengül az állapota, hogyha érzékelhetően javításra, adott esetben cserére szorul, akkor az nem olyasvalami, ami halogatható, ami elodázható. Pontosabban ez az út is járható, viszont a negatív következmények sora elkerülhetetlenné válik.

Bővebben

A hőszigetelés előnyei – II. rész

A világ energiaszükségletének jelentős részét kielégítő és korlátozott erőforrásokkal rendelkező fosszilis tüzelőanyagok, például a kőolaj és a földgáz tartalékai manapság egyre gyorsabb ütemben fogynak. A világban, ahol az erőforrások fokozatosan csökkennek, bár az energiaigény folyamatosan növekszik, a hatékony energiafelhasználás érdekében számos programot alkalmaznak. A hőszigetelés az energiatakarékosság egyik legsikeresebb eszközeként kerül előtérbe. De vajon milyen előnyei vannak még az energiahatékonyság tematikáján kívül?

Bővebben

A hőszigetelés előnyei – I. rész

A hőszigetelés segít leárnyékolni az épület belsejét, így azt kevésbé befolyásolja a külső hőmérséklet, ezáltal jelentősen csökkenti az épület energiafelhasználását, valamint az energiaköltségeket. Máshogy fogalmazva, ez biztosíthatja az épületek tulajdonosai számára a lehető legnagyobb megtérülést szinte bármilyen építőanyag kezdeti befektetéséből, különösen, ha az adott épület fűtésre vagy légkondicionálásra támaszkodik.

Bővebben

Tetők utólagos szigetelése

A tető szigetelése tökéletes megoldás azoknak, akik csökkenteni szeretnék fűtésszámlájukat. A legfrissebb statisztikák szerint az energia akár 25 százaléka is kikerülhet a házból a padláson keresztül, ezért érdemes megfelelő anyagokba fektetni, aminek köszönhetően ez a tényező minimálisra csökkenthető. Ez a cikk kiváló ajánlat mindazok számára, akik a közeljövőben a tető szigetelését tervezik, de fogalmuk sincs, hogyan kezdjenek bele.

Bővebben

Miért fontos a tetőszigetelés?

A nem megfelelően szigetelt tető jelentős hőveszteség forrása lehet, ez pedig anyagi deficitet is jelent. Mégis hogyan lehet elkerülni? Ahhoz, hogy egy ház energiatakarékos legyen, számos feltételnek kell megfelelnie. Az egyik a falak, az alap és tető optimális hőszigetelése. A tetőszigetelés nemcsak minimalizálja a hőveszteséget, hanem csökkenti az energiafogyasztást is, ami lehetővé teszi, hogy alacsonyabb fűtési számlát fizethessünk.

Bővebben

Váltás teljes nézetre!