header kep

Ajánlatkérés

Beépített erkélyek utólagos hőszigetelése – II. rész

Bejegyzésünk első részében a beépített erkélyek hőszigeteléséből adódó problémakört ismertettük. Amennyiben ugyanis az erkély hőszigetelése nincs megfelelően megoldva, a beltéri páratartalom, vízgőz a falakon fog lecsapódni, melyek így viszonylag hamar vizesedni, penészesedni kezdenek majd. Ez súlyosabb szerkezeti károsodásokhoz vezethet amellett, hogy az ott élők egészségét is veszélyeztetik.

Bővebben

Beépített erkélyek utólagos hőszigetelése – I. rész

Leginkább kisebb méretű panellakásoknál szokás az erkélyt a maximális helykihasználás érdekében beépíteni. Ezzel a felújítással némiképp bővíthető a lakás belterülete, hiszen így nem csak nyáron lehet igénybe venni ezt a helyiséget, hanem már a téli időszakban is. Természetesen épületfizikai és -gépészeti szempontokból az ilyen jellegű munkálatok rendkívül összetettek, melyet a hőszigetelés kérdésköre tesz csak igazán bonyolulttá.

Bővebben

Mi is az a hőszigetelő vakolat? – II. rész

A speciális adalékanyagokat (mint például perlitet) tartalmazó hőszigetelő vakolat jelentősebb mértékben képes növelni az adott épület szigetelésének összhatékonyságát, mivel hozzájárul a hő falakon belül tartásához. Ebből adódóan segít a belterület optimális hőmérsékletének fenntartásához, mivel alkalmazásával nyáron kevésbé fog beáramlani a meleg kintről, télen pedig kevésbé szökik majd ki a meleg bentről.

Bővebben

Mi is az a hőszigetelő vakolat? – I. rész

Egy épület hőszigetelésének hatékonysága nagyon sok mindentől függ. Mértékét befolyásolja többek között a szigeteléshez használt alapanyag típusa, annak vastagsága, és természetesen a kivitelezés minősége is. A kívülről rögzített hőszigetelés teljesítményének fokozására, illetve annak kiegészítésére azonban kiváló megoldást tud nyújtani az úgynevezett hőszigetelő vakolat.

Bővebben

A nyílászáró választás legfontosabb szempontjai – II. rész

Előző bejegyzésünkben a nyílászárók kétféle tömítőrendszerét ismertettük, melyek lényeges szerepet töltenek be az ablakok és ajtók szigetelési képességének mértékében. Ezen felül viszont nyílászáró vásárlásnál érdemes figyelembe venni annak vasalatát, üvegezését, és a beépítési lehetőségeket is.

Bővebben

A nyílászáró választás legfontosabb szempontjai – I. rész

Az ablakokkal és ajtókkal szemben támasztott legfőbb követelményeink, hogy azok megfelelő hő- és hangszigetelő tulajdonságokkal bírjanak, biztonságosak és természetesen esztétikusak is legyenek. Alapanyagaikat tekintve választhatunk fából, műanyagból vagy akár alumíniumból készült termékek közül is. Ezeken belül azonban rengeteg típusú nyílászáró létezik, így egyáltalán nem olyan egyszerű döntést hozni.

Bővebben

Váltás teljes nézetre!